Dato Søndag d. 30. oktober 2022, Kl. 16:00 til kl. 18:00
Sted Store Magleby Kirke, Kirkevej 2, 2791 Dragør
Mendelssohns "Elias"

Traditionsrig koncert i tiden omkring Allehelgen. I år opfører Kantatekoret Mendelssohns oratorium Elias, der sætter teksterne fra Det Gamle Testamente i musik og fortsætter denne musikalske praksis fra gamle mestre som Händel og Bach. Arier, ensembler og kor veksler med recitativerne, der holder handlingen kørende. Her er både stærkt dramatiske scener og mere lyriske partier.

Førsteopførelsen fandt sted i Birmingham i en engelsk version. Den tyske version, som Kantatekoret opfører, kunne første gang høres i Leipzig på komponistens fødselsdag den 3. februar 1848. Mendelssohn overværede dog ikke denne opførelse, idet han var afgået ved døden den 3. november året før.

Teit Kanstrup, Elias (baryton)

Philippa Cold, sopran

Sophie Haagen, alt